ᐉ Сироватки для обличчя - що це і навіщо потрібні? Як правильно підібрати сироватку, які види сироваток бувають | Totis Pharma

Сироватки для обличчя – що це і навіщо потрібні?

Жінки завжди, в будь-яку епоху та обставинах, в пошуках "еліксиру молодості" – засобу, який зможе швидко й ефективно розгладити зморшки та надати більш свіжого вигляду шкірі. У середині ХХ століття відбулася значна подія у сфері косметології – з'явилися сироватки. Це інноваційний доглядовий продукт, який працює конкретно та ефективно. 

Якщо ви хотіли б придбати якісну косметику, зокрема професійні сироватки для обличчя – ознайомтеся з асортиментом нашого каталогу. В інтернет-магазині TOTIS Pharma представлені професійні сироватки для обличчя

Що таке сироватка для обличчя

Сироватки – це висококонцентровані продукти, які призначені для догляду за шкірою. Деякі виробники використовують інші назви: серум, концентрат, активатор, бустер, емульсія. 

Такі засоби мають легку текстуру, а завдяки ретельно продуманим формулам, їхні компоненти легко засвоюються, забезпечують терапевтичний ефект.

Активатори розробляються для вирішення конкретних проблем епідермісу:

  • для інтенсивного зволоження;
  • для розгладження зморщок;
  • для відлущувального ефекту;
  • для живлення;
  • для освітлення;
  • для захисту від зовнішніх факторів.

Основна відмінність від інших доглядових продуктів – висока концентрація активних речовин. Якщо, наприклад, у кремі може міститися до 10% діючої речовини, то в бустері – до 70%. 

Для чого потрібна сироватка для обличчя

Серум має широкий спектр застосування. Такі б'юті-продукти можуть досить швидко вирішити проблеми сухості, зневоднення, втрати еластичності. Також, є засоби, що надають терапевтичний ефект, освітлюють. Можна вибрати концентрат для усунення симптомів акне, для боротьби з віковими змінами. 

Варто розрізняти, що сироватки – це не альтернатива кремам, лосьйонам і маскам. Це засіб додаткового догляду, який стимулює кровообіг і забезпечує захист від зовнішніх чинників. А головне призначення – посилити ефективність основного догляду. 

Які бувають види сироваток

Існують різні типи сироваток для обличчя. Їхній склад і формули адаптовані до конкретних потреб епідермісу. Найчастіше в продажу зустрічаються:

Зволожувальні 

Рекомендовані для сухої, чутливої та зневодненої шкіри. Сироватки для зволоження не тільки відновлюють водний баланс, а й усувають сліди втоми, надають природне сяйво, покращують текстуру. До складу, здебільшого, входять гіалуронова кислота, гліцерин.

Заспокійливі 

Сироватки такого типу здатні усувати шкірні подразнення, зменшувати запалення, почервоніння, висипи. Заспокійливі серуми добре поглинаються, ідеально підходять для чутливої шкіри. Часто такі сироватки містять трав'яні екстракти, алантоїн, пантенол, вітаміни, мінерали.

Відлущувальні 

Такі б'юті-продукти видаляють ороговілий шар з поверхні шкіри. Їхнє застосування сприяє очищенню епідермісу від забруднень, надлишку шкірного сала. Відлущувальні концентрати покращують мікроциркуляцію в тканинах, поліпшують живлення клітин.

Сироватки для жирної шкіри

Такі сироватки для себорегуляції допомагають нормалізувати виділення шкірного сала, тонізують, ефективні у лікуванні симптомів акне, прищів, запалень. У складі концентратів можуть бути альфа- і бета-гідроксикислоти, прополіс, цинк.

Освітлювальні 

Серум такого типу можна застосувати для профілактики та освітлення пігментних плям. Активні речовини, які стримують вироблення меланіну в таких сироватках: койєва кислота, гідрохінон, ніацинамід.

Антивікові

Омолоджувальні сироватки, переважно, містять ретинол, антиоксиданти, пептиди, вітамін С, кераміди, мінерали. Антиейдж-концентрати повертають ліфтинг і сяйво, розгладжують зморшки, поліпшують пружність і еластичність шкіри. 

Антикуперозні

Це сироватки, активні інгредієнти яких спрямовані на зміцнення судинних стінок, профілактику появи “судинних зірочок” та заспокоєння подразненої, чутливої шкіри. Здебільшого, антикуперозні сироватки містять трав’яні екстракти (алое вера, ехінацеї, меліси, руколи, опунції, гамамелісу), антиоксиданти, рослинні олії (патави, кокосу, мигдалю), запатентовані комплекси. 

Сироватки для надання матовості

Спеціальні продукти для зменшення пор, регуляції саловиділення, усунення масного блиску на шкірі, додатково живлять і поліпшують тургор. До складу матувальних сироваток входять цинк PCA, молочна кислота, амінокислоти, пептиди, кераміди, екстракти рослин.

Ліфтингові

Такі серуми призначені для заповнення/розгладження зморщок, покращення тону, надання пружності, еластичності, щільності і гладкості + антивіковий ефект. Сироватки для ліфтингу зазвичай містять гіалуронову кислоту, колаген, еластин, вітамінні та пептидні комплекси, рослинні екстракти.

Сироватки для шкіри навколо очей

Особливий тип сироваток, які посилено та цілеспрямовано доглядають за делікатною шкірою повік. Концентрати для орбітальної зони ущільнюють епідерміс, розгладжують дрібні зморшки і заломи, освіжають погляд і тонізують шкіру. Незамінні продукти в антивіковому догляді.

Користь сироватки для обличчя

Регулярне використання серуму допомагає швидко усунути різні естетичні та косметологічні недоліки.

Позитивний вплив сироваток:

  • поліпшують пружність і еластичність;
  • роблять зморшки менш глибокими і вираженими;
  • відновлюють гідроліпідний бар'єр;
  • стимулюють кровообіг, завдяки чому шкіра отримує більше корисних мікроелементів;
  • нормалізують вироблення себуму;
  • освітлюють ділянки з пігментацією;
  • надають шкірі природного сяйва;
  • підвищують шкірний імунітет.

Як правильно користуватися сироватками для догляду

Для ефективності, перед використанням концентрату, необхідно детально ознайомитися з рекомендаціями виробника. У кожного б'юті-продукту свої специфічні особливості, тому принцип застосування може відрізнятися.

Оскільки сироватки це висококонцентровані продукти, їх зазвичай використовують курсом. Тривалість може варіюватися від 1 до 3 місяців – все залежить від складності проблеми і бажаного результату. Далі потрібно зробити перерву.

Як правильно наносити сироватку

Під час нанесення серуму потрібно дотримуватися таких рекомендацій:

  1. Наносити продукт потрібно піпеткою, достатньо 2-3 крапель, які рівномірно розподіляються на шкірі.
  2. Для максимального ефекту сироватку наносять вранці та ввечері на попередньо очищену від забруднень шкіру.
  3. Змивати серум не потрібно. Після нанесення чекаємо 15-20 хвилин, і поверх – крем. Це закріпить результат і попередить випаровування концентрату.
  4. Для досягнення бажаного ефекту сироватку слід використовувати щодня.
  5. Якщо ви плануєте наносити макіяж, дайте сироватці повністю увібратися. Це додасть шкірі пружності, вирівняє тон, завдяки чому декоративна косметика "ляже" рівномірно.
  6. Узимку рекомендується наносити сироватку і крем не менше ніж за 40 хвилин до виходу на вулицю, щоб уникнути пошкоджень шкірного покриву.

Як правильно підібрати сироватку для обличчя

Під час вибору б'юті-продукту необхідно враховувати тип шкіри і актуальну естетичну проблему. Вікових обмежень для використання серуму – немає.

Для жирної та проблемної шкіри ідеальними будуть легкі продукти на водній основі з антибактеріальними та себорегулювальними інгредієнтами.

Якщо шкіра суха і чутлива, варто обирати засоби, формули яких насичені ліпідами і церамідами. Вони допоможуть відновити захисний бар'єр і водний баланс, усунути сухість і повернуть комфорт вашій шкірі.

Для вікової шкіри потрібні тонізувальні засоби, що стимулюють вироблення колагену та еластину.

Професійні сироватки для обличчя

У каталозі TOTIS Pharma представлений широкий асортимент сироваток, які прицільно та ефективно вирішують різні естетичні проблеми, серед них користуються попитом:

03 Me Line Moist

Серум містить гіалуронову кислоту, протеоглікани, алантоїн і пантенол. Після нанесення б'юті-продукт створює захисну мікроплівку на поверхні епідермісу, запобігає втраті вологи. Сироватка призначена для інтенсивного зволоження та відновлення шкіри після естетичних процедур.

Humic Serum

Багатофункціональна органічна сироватка для всіх типів шкіри від бренда Trawenmoor. Це синергія цілющих екстрактів торф’яного моху, ферментованого підберезника, квіткових гідролатів, гіалуронової кислоти, для відтермінування вікових змін, живлення та зміцнення шкіри.

HYALU

Гелеподібна сироватка з гіалуроновою кислотою, яка ідеально гідратує і пом’якшує суху/зневоднену шкіру.

640 Lift’ Expert Serum

Антивіковий серум з пептидами, екстрактами розторопші та крижаного вина – розгладжує зморшки, усуває сухість, живить, поліпшує контури обличчя і забезпечує тривалий ліфтинг. 

Neck and Decollete Serum

Професійна сироватка для догляду за шкірою шиї і декольте. Живильний склад: екстракти кигелії африканської, алое вера, олія горіха макадамії, який повертає шкірі пружність, мінімізує ознаки старіння, поліпшує еластичність.

Epigen Antiox Serum

Антиоксидантна сироватка, що містить комплекси епігенетичних факторів, трипептидів, рослинні екстракти для відновлення клітинної ДНК, ідеального тону, усунення ознак фото- і хроностаріння.

Epigen Purifying Serum

Ідеальний концентрат для жирної, проблемної шкіри, що схильна до висипів. Сироватка додатково очищує епідерміс, звужує пори, регулює саловиділення, надає рівномірний тон і мікрорельєф + забезпечує захист від вільних радикалів. 

Daily Moisturizing Fluid

Сироватка для глибокого зволоження чоловічої шкіри будь-якого типу. Продукт містить запатентований комплекс GLYCAMON COMPOUND, гіалуронову кислоту, олію марули. Просто мастхев для шкіри з подразненням і почервонінням – живить, усуває дискомфорт і тонізує. 

Популярні запитання

Коли наносити сироватку для обличчя?

Сироватку для обличчя однаково ефективно наносити вранці та ввечері, на попередньо очищену шкіру. Це дасть змогу активним компонентам проникнути глибше в дерму і вирішити актуальні шкірні проблеми.

Чи можна наносити сироватку під очі?

У більшості випадків сироватку можна використовувати на шкірі навколо очей. Однак, варто звернути увагу на спеціалізовані концентрати, які призначені для періорбітальної зони.

Чи потрібно змивати сироватку?

Зазвичай сироватка не потребує змивання. Вона залишається на шкірі після нанесення для максимальної ефективності. Потрібно дати б'юті-засобу вбратися, а потім, поверх нього, можна нанести денний/вечірній крем.

Peptide Performance Eye & Lip Serum 10 мл Peptide Performance Eye & Lip Serum 50 мл
Peptide Performance Eye & Lip Serum, 10 ml

Новинка

Peptide Performance Eye & Lip Serum, 50 ml

Peptide Performance Eye & Lip Serum

Dr. Spiller

Dr. Spiller

Сироватка для периорбітальної зони з аплікатором

2556.0000000000000000 грн

Ціна косметолога

10 мл

50 мл

Baobab 50 мл Baobab 50 мл
Baobab 50 мл вiд Alissa Beaute

акція

Новинка

Baobab 50 мл

акція

Baobab

Alissa Beaute

Alissa Beaute

Живильна, ревіталізувальна сироватка

1333.3500000000000000 грн

0 грн

50 мл

50 мл

561 CRÈME PERFECTRICE 50 мл 561 CRÈME PERFECTRICE 20 мл
561 CRÈME PERFECTRICE LUMIN'ÉCLAT-50ml

Новинка

561 LUMIN'ÉCLAT PERFECTING CREAM 20ml

Новинка

561 CRÈME PERFECTRICE

Maria Galland

Maria Galland

Сяючий денний крем, що вирівнює колір і рельєф

4037.8500000000000000 грн

1665.0000000000000000 грн

50 мл

20 мл

STRESS GUMMIES 60 капсул
STRESS GUMMIES, 60 gummies

Новинка

STRESS GUMMIES

Biocyte

Екстракт ашваганди, вітаміни. Зменшення стресу

1248.7500000000000000 грн

60 капсул