ᐉ Чим відрізняється органічна косметика від натуральної - основні властивості, переваги в косметології від Totis Pharma

Чим органічна косметика відрізняється від натуральної

Натуральність, останнім часом, знову в трендах серед засобів догляду за шкірою обличчя. Жінки уважніше читають склад косметичних засобів, відмовляються від продуктів, які містять ароматизатори, шкідливі речовини, алергени, генно-модифіковані продукти. Вибрати якісну професійну косметику для догляду за шкірою обличчя і тіла можна в інтернет-магазині та застосунку TOTIS Pharma.

Виробники косметичних засобів і маркетологи відслідковують останні тенденції. Тому сьогодні, у продажу, можна зустріти багато засобів, на упаковках яких є маркування "натуральний", "органічний", "еко", "біо", "органік", "веганський косметичний засіб". Коли покупці обирають такі товари, то у них є очікування, що вони більш ефективні та безпечні. А яка ситуація насправді?

Що таке натуральна косметика

Раніше натуральною називалася косметика, у складі якої було, принаймні, 1-2% натуральних інгредієнтів. Наразі стандарти стали жорсткішими, оскільки науково доведено негативний вплив синтетичних компонентів на шкіру та довкілля.

Зараз натуральною вважається б'юті-продукція, в якій інгредієнтів природного походження більше, ніж синтетичних. Це можуть бути рослинні олії, тваринний білок. "Синтетикою" називаються мінеральні інгредієнти, так і речовини штучного походження, які часто є алергенами.

Відповідно до норм, що встановлені компанією EcoCert (однією з провідних незалежних організацій, що займаються сертифікацією екологічних продуктів), натуральна косметика повинна містити не менш ніж 50% компонентів рослинного походження. 

Є й інші стандарти, що визначають натуральність продуктів догляду: USDA (США), ICEA AIAB (Італія), BDIH (Німеччина).

Важливий момент: обов'язкову сертифікацію для натуральної косметики поки що не встановлено. Тому під час купівлі не варто довіряти написам "BIO", "ECO" – потрібно уважно вивчати склад засобів. У натуральній косметиці немає синтетичних ароматизаторів, барвників, парабенів, генно-модифікованих продуктів, парафінів, силіконів, похідних формальдегіду, SLS, SLES.

Що таке органічна косметика 

“Органічна професійна косметика” – це коли склад продукту на 100% складається з інгредієнтів рослинного походження. Зокрема креми, сироватки та деякі інші засоби для догляду за шкірою містять від 60% до 75% води. Слід зазначити, що вода не є органічним компонентом, тому кінцевий продукт не може вважатися повністю органічним. 

Термін "органічний" означає, що під час вирощування та переробки рослин, які згодом стануть сировиною для виготовлення продуктів догляду, не застосовують синтетичних добрив, гормонів, пестицидів. Також дотримуються етичних методів видобутку інгредієнтів.

Отримати маркування "органічний" б'юті-продукт може тільки за умови відповідності певним вимогам. Необхідно, щоб косметика була сертифікована в одній із незалежних некомерційних організацій: Soil Association, EcoCert, Cosmos-Standard, BDIH, ICEA. Коли виробник отримує сертифікат, він може маркувати упаковку косметики належним чином.

Чим відрізняється органічна косметика від натуральної

І натуральна, і органічна косметика використовує природні (рослинні та тваринні інгредієнти). А ось речовини штучного походження у складі таких продуктів відсутні. Крім того, проводяться тестування, які підтверджують безпеку та ефективність косметичних засобів.

Основна відмінність полягає у підході до культивування та переробки рослин, які використовуватимуться як сировина для виготовлення косметики. Також важливими показниками є якість ґрунту й атмосфери регіону, де вирощують рослини. 

Коли йдеться про натуральну та органічну косметику, однією з важливих відмінностей є відсутність консервантів в органічних продуктах. Замість цього використовуються натуральні антисептики, такі як сіль, цукор, ефірні олії, етиловий спирт. Це натуральні консерванти, які дають змогу зберегти ефективність косметичних продуктів, без шкоди для здоров'я та довкілля. Термін придатності органічної професійної косметики значно коротший, ніж натуральної.

Що краще: органічна чи натуральна косметика

Насправді, порівнювати органічну та натуральну косметику не зовсім коректно. Це стереотип, що засоби з маркуванням "органік" кращі. Обидві категорії б'юті-продуктів позбавлені небезпечних і шкідливих речовин. Склад і відсотковий вміст рослинних, мінеральних, компонентів, тваринних білків у косметиці має визначатися метою продукту.

Якщо ваші уподобання не пов'язані з веганськими косметичними засобами, то натуральна продукція, що містить інгредієнти тваринного походження, буде такою ж корисною, як і органічна. Під час вибору доглядових засобів потрібно враховувати особливості та стан шкіри, наявність сертифікатів якості, склад.

Переваги органічної косметики нового покоління TRAWENMOOR

В онлайн-каталозі TOTIS Pharma представлені якісні сертифіковані бренди натуральної та органічної косметики – Dr. Spiller і Trawenmoor.

Доктор Шпіллер (Dr. Spiller) – це натуральна німецька косметика, яка не потребує додаткових коментарів і представлень. Цей бренд давно знають і шанують по всій Європі, а все завдяки:

  • передовим косметологічним формулам, що наслідують принципи науки біоміметики; 
  • унікальності бази всіх косметичних засобів – кришталево прозорій талій воді з екологічно чистої зони Баварських Альп;
  • інноваційній емульсії – HYTEC EMULSION SYSTEM, що здатна врегульовувати до норми рН баланс, відновлювати і зміцнювати гідроліпідну мантію шкіри. 

Косметика Dr. Spiller сертифікована та відповідає стандартам INCI/GMP у Європі, Kosheisho в Японії, CTFA/FDA у США. 

І щодо новацій у світі тру органік-косметики – це бренд Trawenmoor, який сконцентрував у собі потужні цілющі властивості болотистої екосистеми Хасельберг (Бад-Траунштайн). Неповторна екосистема має лікувальний потенціал, який підтверджується відповідними сертифікатами (COSMOS ORGANIC, Climate neutral Product, BDiH Vegan). 

Візитна картка бренда – це гумінові кислоти, та збагачена ними есенція-база продукції – Trawenmoor. Гумінові кислоти – це високомолекулярні хімічні сполуки, які утворюються внаслідок розкладання усієї органіки в ґрунті (рештки флори та фауни екосистеми). Завдяки своїм хімічним властивостям і розміру молекул, вони можуть притягувати і зв’язувати шкідливі речовини з поверхні епідермісу.

Отже, яку цінність мають гумінові кислоти для шкіри:

  • високий рівень адсорбції токсинів і захист від руйнівного впливу вільних радикалів;
  • створюють необхідні умови для перетворення рослинних екстрактів у біодоступні мікроелементи, мінерали та амінокислоти;
  • усувають процеси запалення, які є причиною передчасного старіння шкіри;
  • пришвидшують регенеративні процеси у клітинах;
  • забезпечують оптимальне зволоження тканин.

Команда бренда Trawenmoor піклується не тільки про збереження природних захисних механізмів шкіри та її відновлення, а й сприяє проведенню заходів щодо збереження унікальних властивостей болітних екосистем

Популярні питання

Яка різниця між органічною і натуральною косметикою? 

Органічна косметика передбачає використання інгредієнтів, вирощених без хімічних добрив і пестицидів, з урахуванням екологічно чистого підходу до культивування сировини. Натуральна косметика – орієнтується на компоненти природного походження. Водночас їй не потрібен сертифікат, що підтверджує органічне землеробство.

Що спільного між органічною та натуральною косметикою? 

Під час виготовлення органічної та натуральної косметики використовуються компоненти природного походження. Б'юті-продукти не містять барвників, синтетичних ароматизаторів, продуктів нафтопереробки, ГМО-компонентів.

816 HYDRA MINERAL POWDER FOUNDATION 15-Naturel 816 HYDRA MINERAL POWDER FOUNDATION 25-Doré
820 GLOW PERFECTING POWDER

Новинка

816-Hydra-Mineral Powder Foundation Shade 25-Doré

Новинка

816 HYDRA MINERAL POWDER FOUNDATION

Maria Galland

Maria Galland

Зволожуюча мінеральна пудра з матовим покриттям

2372.8500000000000000 грн

2372.8500000000000000 грн

15-Naturel

25-Doré

Smoothing Gel 30 мл
Smoothing Gel 30 ml

акція

Новинка

Smoothing Gel

Alissa Beaute

Зволожуючий гель-крем з пелюстками троянд

1653.7500000000000000 грн

30 мл

Retinol Booster 15 мл
Retinol Booster

акція

Новинка

Retinol Booster

Alissa Beaute

Бустер з ретинолом для розгладження зморщок

1248.7500000000000000 грн

15 мл

970 CELL'SUN BOD-PROTEC SPF30 150 мл
970 CELL'SUN BOD-PROTEC SPF30

Новинка

970 CELL'SUN BOD-PROTEC SPF30

Maria Galland

Сонцезахисне молочко для тіла з SPF 30

3122.1000000000000000 грн

150 мл